Barkley bezorgt Koeman in slotfase een puntje bij laagvlieger Hull City (video)

ProShots

admin • 00:07, 31-12-2016 / Laatste Update: 23:04, 12-12-2023

Het gaat niet zo lekker bij Everton. Ook bij Hull City leek het lange tijd te gaan verliezen, maar dankzij een late gelijkmaker van Ross Barkley ging de ploeg van Ronald Koeman nog met een puntje naar huis: 2-2.

Snelle openingsgoal

De Toffees kenden een moeizame start. Al na 7 minuten keek het tegen een achterstand aan. Michael Dawson knikte een hoekschop van Robert Snodgrass binnen. Dat betekende al de 3e treffer van de verdediger dit seizoen; het hoogste aantal van alle Premier League-verdedigers (Nathan Aké, James Tomkins, Gareth McAuley, Patrick van Aanholt en Seamus Coleman scoorden ook 3 maal)

Gelijkmaker bleef uit

Hull City was de betere van de twee en ging na de openingstreffer op zoek naar meer. Everton was met een bal op de paal van Seamus Coleman dicht bij de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Barkley

Na rust had doelman David Marshall moeite met een hoekschop en stompte de bal in eigen doel: 1-1. Na 65 minuten schoot Snodgrass een vrije trap wonderschoon binnen voor Hull City. Dat leek ook de eindstand te worden, maar Ross Barkley bracht daar verandering in. De jonge Engelsman pakte zijn ploeg bij de hand en bezorgde Everton via een kopbal een punt.

Dankzij het puntje komt Hull City van de laatste plaats af. Het heeft nu 13 punten, eentje meer dan Swansea City. Everton staat met 27 punten op een 7e plaats in de Premier League. Op 2 januari wacht de clash tegen concurrent Southampton, wat ook de oude club van Ronald Koeman is.

Al het Premier League voetbal is te zien op Ziggo.