Bayern maakt gehakt van zwalkend Leipzig in Duitse topper

Martijn Baars • 23:01, 21-12-2016 / Laatste Update: 13:53, 08-01-2024

Bayern München heeft een zwalkend RB Leipzig in de pan gehakt in de eigen Allianz Arena. Bayern, met Arjen Robben in de basis, won dankzij 3 goals in de eerste helft met 3-0 van RasenballSport Leipzig. Emil Forsberg kreeg voor een schandalige tackle nog rood voor de gasten.

Wervelend Bayern

Thiago Alcantara opende na ruim een kwartier de score. Nog geen 10 minuten later zorgde geklungel in de Leipzig-defensie voor de 2-0. Dit keer scoorde Xabi Alonso. Toen Forsberg binnen een half uur ook nog eens zijn ploeg in de steek liet, was het gebeurd voor de nummer 2 van de Bundesliga.

Geel? Nee, toch rood voor Emil Forsberg na een verschrikkelijke charge op Philipp Lahm. Leipzig gaat verder met tien man. #fcbrbl pic.twitter.com/CzqGjViaJ1

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 21, 2016

Einde aan de hoop

Robert Lewandowski maakte in de slotminuut van de eerste helft een einde aan de hoop van de bezoekers. Uit een penalty maakte de Pool de 3-0. Bayern staat door de zege weer 3 punten los van Leipzig.