Benzema schiet Real op het nippertje naar ZIEK record (video's)

Proshots

admin • 00:09, 13-01-2017 / Laatste Update: 04:53, 07-01-2024

Real Madrid heeft een ziek record van FC Barcelona uit de boeken gekregen. Zinedine Zidane stelde een B-elftal op tegen Sevilla en kreeg de rekening gepresenteerd: een 3-3 gelijkspel in Zuid-Spanje. Real is wel door in de beker, omdat de 1e wedstrijd van 8 dagen geleden met 3-0 werd gewonnen.

Toegegeven, Real heeft een druk programma. Met wedstrijden op 4, 7, 12 en 15 januari staan er 4 wedstrijden in 11 dagen op het programma. Waarschijnlijk daarom kwam Zidane zonder onder andere Cristiano Ronaldo opdraven bij Sevilla. Bovendien kon het bijna niet meer misgaan na de 1e Copa-wedstrijd, die ruim werd gewonnen.

Pech voor Danilo

Toch stond er wel een record op het spel: 40 keer op rij niet verliezen. Real was 39 keer achter elkaar ongeslagen, wat ook Barcelona vorig seizoen presteerde. Na 10 minuten leek het al een lastig verhaal te worden, toen Danilo de bal in eigen doel kopte. De Braziliaan is sowieso al niet zo'n succes bij Real en verving Daniel Carvajal dus ongelukkig.

Oranje boven

Sevilla bleef de hele wedstrijd beter. Opvallend, want meestal domineert Real de potjes wel. Koud na de rust konden zeker wij Nederlanders juichen. De half-Nederlandse Marco Asensio bracht namelijk hoop voor het record door de gelijkmaker binnen te werken. Asensio Willemsen maakte een extreem lange rush op links en maakte 't af.

Jovetic debuteert

Nog vlak voor rust maakte Stevan Jovetic zijn debuut bij de thuisploeg. De Montenegrijn kwam dinsdag over van Internazionale en bleek direct succesvol. In de 53e minuut maakte hij namelijk zijn 1e in Spaanse dienst. Weg record.

Hele aanval gewisseld

Zidane was vooral ontevreden over het scorend vermogen, maar had Ronaldo niet bij de selectie zitten. Dus wisselde hij zijn hele aanval maar: Mariano Diaz moest er na een uur af voor Mateo Kovacevic, Carvajal kwam erop voor Lucas en in het laatste kwartier werd Alvaro Morata naar de kant gehaald voor Karim Benzema. Maar ook met die extra vuurkracht werd er aan de andere kant gescoord. Vicente Iborra schoot het record aan diggelen door de 3-1 te maken.

Panenka

Sergio Ramos deed 7 minuten voor tijd nog wel wat terug. En hoe: de aanvoerder van Real had een ware Panenka over voor Sevilla-goalie David Soria. Toch zag het er niet meer naar uit dat de winst mee zou gaan naar de hoofdstad.

Benzema doet het!

Maar Real is dus écht onverslaanbaar. In de 93ste minuut was het Karim Benzema met de gelijkmaker. Voor het bekerresultaat maakte dat niet uit, maar het record van de langst ongeslagen reeks is nu wel in handen van de Koninklijke!