Borussia Dortmund pakt op z'n Duits een punt tegen Real Madrid (video)

admin • 00:36, 28-09-2016 / Laatste Update: 12:57, 05-01-2024

Duitsers blijven Duitsers. Die strijden tot de laatste minuut. Het was daarom weinig verrassend dat Borussia Dortmund toch nog terugkwam in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid: 2-2. Met dank aan een typisch Duitse aanvaller: André Schürrle, die na de wedstrijd hinkte met z'n been en hem er dus waarschijnlijk met een blessure in schoot.

Beide ploegen kregen al vroeg in de open en aantrekkelijke wedstrijd kansen. Real Madrid opende na een kwartier de score. Na een hakballetje van Gareth Bale ging de bal tussen de benen van Matthias Ginter door. Wie anders dan Cristiano Ronaldo profiteerde.

1-0 voor Real Madrid in Dortmund. Cristiano Ronaldo rondt een mooie combinatie met Bale af. Bekijk hem hier: #BVBRMA https://t.co/V0XWx90MeF

— NUsport (@NUsport) September 27, 2016

Borussia Dortmund kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Na goede kansen voor Ousmane Dembele (schot) en Ginter (kopbal) van Borussia Dortmund, was het wel raak voor Pierre-Emerick Aubameyang. De superspits scoorde na een gigantische fout van doelman Keylor Navas, die de vrije trap van Raphael Guerreiro slecht verwerkte.

Aubameyang scoort de 1-1 voor Dortmund. Dat is ook de ruststand. Bekijk de gelijkmaker hier. #socialreplay #BVBRMA https://t.co/bqx8qSfhrl

Real Madrid zette na rust aan en kwam in de 68ste minuut terecht op voorsprong. Na een snel genomen corner raakte Karim Benzema eerst de paal én de lat. Varane was attent en tikte de bal binnen: 1-2.

Varane schiet vanaf dichtbij Real Madrid op voorsprong tegen Dortmund. Bekijk hier de 2-1. #socialreplay #BVBRMA https://t.co/sW1fjtki53

Guerreiro was een minuut later dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd knap gepakt door keeper Navas. De doelman bewees aan het einde van de wedstrijd dat hij een goede goalie is. Hij redde knap op pogingen van invallers Christian Pulisic en Emre Mor. Navas had alleen geen antwoord op het harde schot van Schürrle, waardoor Dortmund op typisch Duitse wijze toch nog een punt pakte.

En toch lijkt Real weer niet te winnen in Dortmund. Schürrle schiet de thuisploeg naar 2-2. #socialreplay #BVBRMA https://t.co/ipjemQss4k