CL groep D: PSV uitgeschakeld na teleurstellend gelijkspel tegen Rostov

admin • 23:37, 06-12-2016 / Laatste Update: 21:11, 12-12-2023

Het is PSV niet gelukt om te winnen van FK Rostov in het laatste Champions Leagueduel. In een volgepakt Eindhoven stelde de ploeg van trainer Phillip Cocu wederom zeer teleur: 0-0. Daardoor gaat niet PSV, maar 'de plaag van Ajax' (en inmiddels PSV) naar de laatste 32 in de Europa League.

Over de 1e helft kunnen we heel duidelijk zijn. PSV creëerde werkelijk helemaal niks! Het was dat de Russen de aanval ook niet opzochten, waardoor het in ieder geval geen billenknijpen werd in Eindhoven. Onze vrienden van Tussen de Linies vatten het goed samen.

Tja, dit zegt genoeg.

"@Tussendelienies: 'Een mapje van alle schoten van PSV tussen de palen in de eerste helft.' #psvros" #ChampionsLeague pic.twitter.com/q7lzjrj1Hb

— Sjoerd Maresch (@sjort93) 6 december 2016

Ofnouja, geen billenknijpen? Misschien toch wel. Tenminste, in de 2e helft dan. De tijd werd namelijk, naast de 'bus' van Rostov, een extra tegenstander voor de mannen van Cocu. Hoewel PSV 10 keer op goal mocht vuren, ging er maar 1 bal tussen de palen. Daartegenover stelden de Russen ook niet veel voor, tot een schot van Sardar Azmoun in de 66e minuut. Hij speelde zichzelf na een simpel duwtje op Daniel Schwaab vrij en kon vrij op goal schieten. Zijn poging miste scherpte, waardoor doelman Jeroen Zoet redelijk simpel kon keren. PSV kreeg 20 minuten voor tijd nog een kopkansje, maar Siem de Jong mikte naast. Diezelfde De Jong schoot even later vanaf een meter of 13 recht op de keeper. In de blessuretijd claimde PSV nog een strafschop, nadat de bal op een arm van een Russische verdediger kwam. Maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.

Uiteindelijk probeerden de Eindhovenaren het wel, maar het publiek moest zichzelf in de resterende tijd alleen nog maar warm zingen, want echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Daardoor is PSV uitgeschakeld voor Europees voetbal en rest alleen de wedstrijden in de Eredivisie, want ook in het KNVB-bekertoenooi mogen de 'Rood-Witten' van Cocu zich de ballen uit hun broek schamen na de 3-1 nederlaag tegen Sparta. Kansloos!

Bayern München

Hoewel Bayern München op eigen veld met Atlético Madrid (1-0, een heerlijke vrije trap van Robert Lewandowski) afrekende, moet de Duitse ploeg genoegen nemen met de 2e plaats in groep D. Atléti heeft na 6 wedstrijden namelijk 15 punten gepakt, en zag het duel met de Duitsers misschien wel als een oefenpotje...