EL Groep A: Feyenoord uitgeschakeld na wéér een omhaal van Sow

admin • 21:52, 08-12-2016 / Laatste Update: 00:09, 06-01-2024

Feyenoord heeft zich niet weten te plaatsten voor de volgende ronde van de Europa League. In een onderling duel met concurrent Fenerbahçe werd in de eigen Kuip met (0-1) verloren. De Turken gaan daardoor naar de zestiende finales in het Europese toernooi.

Rick Karsdorp hielp de Turken daar ook nog aan mee. Hij kopte na 20 minuten veel te kort terug op doelman Brad Jones waardoor Moussa Sow met een...omhaal scoorde. Hij heeft er inmiddels zijn handelsmerk van gemaakt: scoren met een schitterende omhaal. In de Europa League schoot de Senegalse spits tegen Manchester United al eerder raak met een omhaal en vorig weekend deed de 30-jarige spits dat kunststukje nog eens over tegen Rizespor. Sterker nog, van zijn laatste 5 doelpunten werden er 3 gemaakt met een omhaal! De Turkse club speelt hier heerlijk op in en heeft inmiddels besloten om zijn rugnummer op z'n kop te verkopen!

Even daarvoor kreeg Jens Toornstra een levensgrote kans. Hij mocht van dichtbij koppen, maar keeper Volkan Demirel hield de bal nog net voor de doellijn tegen. De Rotterdammers probeerden in de eerste helft na het (eerste) doelpunt extra druk te zetten, maar naast een gevaarlijk schot op de buitenkant van de paal van Tonny Vilhena werden de Rotterdammers nauwelijks gevaarlijk.

Irritaties

Na rust was Feyenoord veelvoudig op zoek naar de gelijkmaker, maar het kon Demirel niet echt testen. De Turken begonnen ook steeds meer tijd te rekken en de veelbesproken scheids ging er maar wat graag in mee, wat tot irritaties leidde bij alles wat Rotterdam lief is. Het leverde een gefrustreerd laatste half uur in De Kuip op.

Manchester United

Het Manchester United van José Mourinho is wel door in de Europa League. De Portugese manager koos voor zo'n beetje zijn beste basisopstelling, met Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Paul Pogba en Daley Blind op het wedstrijdformulier. Henrikh Mkhitaryan en Ibrahimovic beslisten het duel in Oekraïne net na rust, waardoor United uiteindelijk 5 punten hoger eindigde in poule A dan Feyenoord. Fenerbahçe werd echter groepswinnaar. De ploeg verzamelde in 6 wedstrijden 13 punten, dat is eentje meer dan United.