Liverpool en Tottenham spelen gelijk in vermakelijke wedstrijd

Bart van der Wijst • 22:20, 02-04-2016 / Laatste Update: 16:43, 12-12-2023

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd om dichterbij koploper Leicester City te komen. Op Anfield speelde het elftal van Mauricio Pochettino met 1-1 gelijk. Coutinho opende de score namens Liverpool, maar Harry Kane voorkwam een nederlaag voor de Spurs.

Liverpool was in de eerste helft al de betere ploeg en kreeg meer kansen, maar verzilverde die niet. Niet lang na rust viel het doelpunt wel. Een mooi één-tweetje tussen Philippe Coutinho en Daniel Sturridge leverde uiteindelijk een goal op. Coutinho tekende voor de treffer.

Tottenham bleek echter over een flink incasseringsvermogen te beschikken en kwam een klein kwartier later toch nog langszij. Christian Eriksen hield de bal slim bij zich, legde voor toen Harry Kane in positie stond en zag hoe de topscorer in Engeland raak schoot. Vervolgens gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar het bleef bij 1-1.

Tottenham heeft nog zes duels voor de boeg, koploper Leicester zeven.