Manchester United klaart klus in 1e helft tegen Leicester City (video's)

admin • 17:26, 24-09-2016 / Laatste Update: 01:31, 08-01-2024

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de Premier League door met 4-1 te winnen van landskampioen Leicester City. De mannen van José Mourinho stonden al in de 1e helft met 4-0 voor. In de beginfase van de wedstrijd ging het nog gelijk op, maar na de eerste treffer van de thuisploeg walste United eroverheen.

De 1-0 kwam op naam van Chris Smalling. De Engelsman kopte uit een corner de openingstreffer tegen de touwen.

De mooiste treffer van de 1e helft kwam op naam van Juan Mata. De Spanjaard zette in de 36e minuut zelf de aanval op, kreeg hem terug na een aantal schijven, en schoot de bal snoeihard langs Leicester-doelman Zieler.

Na de 2-0 ging het hard. Nog geen drie minuten later bracht Marcus Rashford United via een ingestudeerde voorzet op 3-0.

Nah, 3-0 is prima denk je. Toch niet.  Na een corner van Daley Blind kopte recordaankoop Paul Pogba de 4-0 (!) tegen de touwen.

GOAL: @ManUtd 4-0 @LCFC @paulpogba #MUNLEI #pogback pic.twitter.com/pYPXVFIwQe

— Premier League Today (@PremierBall2016) 24 september 2016

United neemt gas terug

De intenties van Leicester waren duidelijk in het begin van de tweede helft. Claudio Ranieri wisselde Vardy en Mahrez in de rust met het oog op de CL-kraker van komende week tegen Porto. Toch was het de landskampioen die sterker uit de kleedkamer kwam. United leek het wel welletjes te vinden en via Demarai Gray werd het 4-1. Met een prachtig afstandschot passeerde hij United-doelman De Gea.

GOAL! Demerai Gray's spectacular effort to make it @ManUtd 4-1 @LCFC #MUNLEI #PL @premierleague pic.twitter.com/6XvVYVLFz8

— ⚽️ (@BestGoalz) 24 september 2016

Het restant van de tweede helft was een stuk minder interessant dan de eerste. De grote voorsprong van United in de eerste helft zorgde ervoor dat alle spanning al was verdwenen. Er gebeurde niks meer.