Leicester City is LANDSKAMPIOEN na gouden wissel van Guus Geluk (video)

AFP

Bart van der Wijst • 00:55, 03-05-2016 / Laatste Update: 00:09, 08-01-2024

Het is ongelofelijk, maar waar: Leicester City is nu écht de kampioen van de Premier League. Het elftal sleepte zonder te spelen de titel binnen aangezien Tottenham op 2-2 bleef steken op bezoek bij Chelsea. Dankzij een gouden wissel van Guus Hiddink. Het is inderdaad te bizar voor woorden. Maar de 'Foxes' zijn niet meer te achterhalen en winnen zij voor de eerste keer in de geschiedenis de landstitel in Engeland.

0-2 bij rust

Het was een waar voetbalgevecht op Stamford Bridge. En uiteindelijk mogen er heel wat bedankjes uit Leicester naar Guus Hiddink en Eden Hazard worden gestuurd. Dankzij de wissel van Guus en de wereldgoal van Hazard is Leicester City landskampioen. Dat zag er in de eerste helft totaal niet naar uit. Na 35 minuten opende Harry Kane de score met een droge schuiver onder Asmir Begovic door. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg van coach Guus Hiddink nog een klap te verwerken. Heung-Min Son zette de 0-2 op het scorebord.

Eden Hazard

Daarom besloot Hiddink om bij het begin van de tweede helft Eden Hazard in de ploeg te brengen. Dat deed Chelsea zichtbaar goed. De ploeg leefde op en bleek veerkrachtig. Tim Cahill maakte in de 58ste minuut met links de 1-2. De Chelsea-verdediger nam een hoekschop in het strafschopgebied aan en volleerde kei hard de aansluitingstreffer binnen. De laatste zege van Tottenham Hotspur bij rivaal Chelsea was in februari 1991. Toen maakte uitgerekend Leicester City-fan Gary Lineker in de laatste minuut de winnende treffer voor de Spurs (1-2). Dat leek ook nu de eindstand te worden, maar toen was daar ineens Eden Hazard. Een gouden wissel van Guus Hiddink. Wat een droomdoelpunt van die malle Belg. Hij draaide in de 83ste minuut de bal met rechts in de verre kruising: 2-2. LEICESTER KAMPIOEN!!!

Vardy

Dus barstte er in huize Vardy waarschijnlijk een bruut feest los. Jamie Vardy nodigde al zijn teammaten van Leicester City uit om de beslissende wedstrijd bij hem thuis te kijken. In het stadion van Chelsea verschenen de bordjes weer met de tekst: 'let's do it voor Ranieri'. Dat deed Chelsea dus voor de oud-manager van de Londense club.