Stuntend Wolfsburg laat Real Madrid wankelen

admin • 00:48, 07-04-2016 / Laatste Update: 15:31, 08-01-2024

De Volkswagen Arena van VfL Wolfsburg is dit seizoen een onneembare vesting geworden voor Europese clubs. Nadat eerder PSV, Manchester United, CSKA Moskou en AA Gent in het stadion van de Duitsers waren gesneuveld, gingen woensdagavond ook de vedetten van Real Madrid er verrassend onderuit in de kwartfinale van de Champions League: 2-0. De ploeg van trainer Dieter Hecking reist daarom volgende week met een schitterend perspectief naar Spanje voor de return.

Real Madrid nam woensdagavond nog het initiatief in Wolfsburg en was direct een paar keer dicht bij de openingstreffer. Een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de tweede minuut werd afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Karim Benzema werd op het nippertje en met wat geluk gered met de voet van keeper Diego Benaglio.

Het was desondanks de thuisploeg die met wat hulp van de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Een lichte overtreding van Casemiro op spits André Schürrle werd bestraft met een penalty die hard en hoog werd binnengetrapt door Ricardo Rodriguez. De sensatie in de Volkswagen Arena was compleet toen een paar minuten later een snelle aanval flitsend werd afgerond door Maximilian Arnold.

Met de ruime voorsprong op zak liet Wolfsburg de tegenstander uit Madrid het spel maken en de sterren van Real hadden het zwaar en raakten gefrustreerd door de gemiste kansen.

Bas Dost

Bij VfL Wolfsburg zat de Nederlander Bas Dost voor het eerst na de winterstop weer bij de wedstrijdselectie. De Nederlandse goaltjesdief stond maandenlang aan de kant wegens een gebroken middenvoetsbeentje. Trainer Hecking had hem woensdagavond niet nodig.

VfL Wolfsburg staat voor het eerst in de clubgeschiedenis in de kwartfinale van de Champions League. Real Madrid stond de laatste vijf edities in de halve finale en won het toernooi twee jaar geleden nog..