United bekert verder na dubbelslag Martial en Ibrahimovic

admin • 23:57, 30-11-2016 / Laatste Update: 12:24, 12-12-2023

Zonder de geschorste trainer José Mourinho is Manchester United erin geslaagd om de halve finale van de Leage Cup te bereiken. The Reds waren op eigen veld met 4-1 te sterk voor West Ham United.

Krachtig begin

De thuisploeg schoot op Old Trafford uit de startblokken, want al na 2 minuten was het raak. Na een prachtige aanval tekende Zlatan Ibrahimovic voor de 1-0. Echt genieten kon de Zweed niet van zijn goal. West Ham-doelman Adrian haalde erg vies door op zijn knie. Gelukkig kon Zlatan wel gewoon verder met de wedstrijd.

Na de openingstreffer drukte United door en kreeg het via Ibra al snel de kans op 2-0, maar Adrian redde prima. De storm van de thuisploeg ging even liggen en daar profiteerde West Ham United optimaal van. In de 35e minuut knalde oud-speler van Manchester United, Ashley Fletcher, de 1-1 tegen de touwen. Dat was tevens de ruststand.

Dubbelslag Martial

De start van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Wederom ging United vol op de aanval en wederom werden ze beloond. Anthony Martial schoot de bal in het dak van het goal na de 2e assist van Mkhitarian. Een kleine 15 minuten later werd het duel beslist. Wederom was Martial de doelpuntenmaker: 3-1.

Gelukkig voor de United-fans was de koek nog niet op. Ook Zlatan tekende nog voor zijn tweede treffer. In blessuretijd werkte hij een goede voorzet van Herrera binnen.

Halve finale

Door de overwinning plaatst Manchester United zich voor de halve finales van de League Cup. Eerder op de avond slaagde Southampton daar al in door Arsenal in eigen huis te verrassen.