Verdediger Schär kopt Zwitserland langs Albanië

admin • 18:50, 11-06-2016 / Laatste Update: 11:36, 07-01-2024

Granit Xhaka is de grote winnaar van de familie. De kersverse Arsenal-aanwinst won zaterdagmiddag met Zwitserland van zijn broer Taulant, die uitkomt voor Albanië. Het werd in Lens in Stade Bollaert-Delelis 1-0 door een doelpunt van Fabian Schär. Loric Cana pakte de eerste rode kaart van het toernooi door twee gele kaarten.

Zwitserland begon meteen met aanvallen en dat leverde na een minuut al een kans op voor Shaqiri. Hij miste, maar 5 minuten later was het dan toch raak: uit een corner van Shaqiri kopte Schär de 1-0 binnen. De Albanese doelman Berisha zat er overigens goed naast. Hij kwam uit, maar sloeg volledig langs de bal.

Seferovic moest beslissen

In de 13e minuut pakte Schär de eerste gele kaart voor Zwitserland. Een discutabele overigens. De verdediger maakte een keurige tackle op de bal, maar kreeg toch de prent. Amper 2 minuten later kon Seferovic al voor een ‘beslissing’ zorgen. De spits, die Eintracht Frankfürt in de Bundesliga hield met een belangrijke goal, had een levensgrote kans, maar miste.

Rood voor Cana

Het belangrijkste moment van de wedstrijd vond plaats in de 35e minuut. Aanvoerder Loric Cana van Albanië kreeg z’n twee geel vanwege een opzettelijke handsbal. Kort daarna schoot Zwitserland een vrije trap op de paal.

Albanië weet missers niet af te straffen

Na rust was het gif er bij beide teams eigenlijk uit. Zwitserland joeg op de definitieve beslissing, maar Albanië was geregeld gevaarlijk via spits Sadiku. Toch waren de Zwitsers veel gevaarlijker. De ploeg miste alleen kans na kans. Albanië lukte het niet om dat af te straffen en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaar. In de laatste minuut was Sommer goud waard: hij redde uitstekend op een inzet van invaller Gashi.

En dus is Granit de grote winnaar van de clash tussen de broers Xhaka. Zwitserland gaat nu samen met Frankrijk aan kop in groep A. Woensdag 15 juni spelen de teams weer. Check het schema hierrrr.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="albania" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]