pascal-jansen-az-ontslagen-eredivisie
Pascal Jansen / Pro Shots

AZ neemt per direct afscheid van trainer Pascal Jansen: 'Wens de club het allerbeste'

15:47, 17-01-2024 / Laatste Update: 23:29, 17-01-2024

Pascal Jansen is niet langer de trainer van AZ. Dat maakte de Alkmaarse club daags na de moeilijke bekeroverwinning op Quick Boys (gewonnen na penalty's) bekend. Jansen was drie jaar lang hoofdtrainer van AZ en wordt opgevolgd door Maarten Martens, die al assistent was bij de A-selectie.

AZ won dinsdagnacht na penalty's van amateurploeg Quick Boys in de beker. Na 120 minuten spelen stond het 3-3. Door de strafschoppenserie te winnen, bereikte AZ wel de kwartfinales van de beker. Toch was het spel niet groots en ook de prestaties in de overige competities zijn nog niet om over naar huis te schrijven. 

AZ staat in de Eredivisie na de nederlaag tegen FC Twente (2-1) op de vierde plek met 33 punten. Het gat met koploper PSV is al 18 punten. Ook werden ze uitgeschakeld in de Conference League in een poule met Aston Villa, Legia Warschau en Zrinjski Mostar. Op bezoek bij die Bosnische club verloor AZ eerder dit seizoen pijnlijk met 4-3, nadat het bij rust 3-0 voor stond.

Reacties

Max Huiberts, directeur voetbalzaken, bedankte AZ in een reactie. "Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière."

Ook de hoofdpersoon zelf reageerde. "Ik loop lang genoeg mee in de voetbalwereld dat ik weet dat dit erbij kan horen. Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden", aldus Jansen. 

"Ondanks deze teleurstelling ben ik trots op mijn periode bij de club en de kansen die ik hier heb gekregen. En bovenal wil ik mijn spelers en stafleden bedanken voor de prettige en intensieve samenwerking. Ik wens de club en de mensen het allerbeste toe in de toekomst."