'Deze dertien spelers van Ajax wilden geen vrij en gingen zelf trainen'
Jordan Henderson en Kenneth Taylor verschenen vrijdag wel op het trainingsveld © Pro Shots

'Deze dertien spelers van Ajax wilden geen vrij en gingen zelf trainen'

19:44, 01-03-2024 / Laatste Update: 19:45, 01-03-2024

Het blijft onrustig in Amsterdam. In aanloop naar de Eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht van aankomende zondag gaf trainer John van 't Schip zijn selectie een aantal vrije dagen. Te veel volgens, een deel van de spelersgroep. Daarom gingen dertien spelers alsnog trainen.

Maandag en dinsdag hadden de spelers al vrije dagen na de nederlaag tegen AZ van vorig weekend. Vrijdag stond er ook een vrije dag op de planning, maar een deel van de selectie vond dat te veel van het goede. Zij zijn op eigen initiatief gaan trainen, zo meldde ESPN op vrijdag. Binnen de Ajax-selectie heerst er onvrede over de keuze van de technische staf om zoveel vrije dagen te geven.

Gebrek aan frisheid

De spelers die op vrijdag toch op het trainingsveld verschenen, waren volgens De Telegraaf de doelmannen Diant Ramaj, Jay Gorter, Geronimo Rulli en Remko Pasveer en veldspelers Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson, Jordan Henderson, Tristan Gooijer, Borna Sosa, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Die krant schrijft ook dat Van 't Schip de extra vrije dag op vrijdag had ingepland vanwege 'een dreigend gebrek aan frisheid'.

Ajax niet in vorm

Het gaat de laatste tijd weer een stuk minder bij Ajax. De Amsterdammers wonnen voor het laatst eind januari en in februari werd alleen FK Bodø/Glimt verslagen. De nummer vijf van de Eredivisie staat na het verlies tegen directe concurrent AZ vorig weekend op zes punten achterstand. Tegenstander FC Utrecht is juist al vijftien duels op rij ongeslagen.