Geen knallend slot voor Jürgen Klopp bij Liverpool: titel uit zicht na nederlaag bij Everton
Jürgen Klopp. © Getty Images

Geen knallend slot voor Jürgen Klopp bij Liverpool: titel uit zicht na nederlaag bij Everton

22:58, 24-04-2024 / Laatste Update: 07:37, 25-04-2024

Een enorme klap voor Liverpool in de titelstrijd. De ploeg van Jürgen Klopp verloor in de Merseyside Derby met 2-0 van stadgenoot Everton. Het gat met koploper Arsenal is nu drie punten. Klopp, die mogelijk wordt opgevolgd door Feyenoord-trainer Arne Slot, neemt dus waarschijnlijk afscheid zonder een nieuwe landstitel.

De hele dag ging het bij Liverpool vooral níet over de wedstrijd. Zo werd vlak voor het duel bekend dat Cody Gakpo ontbrak doordat hij ieder moment vader kan worden. De dag begon met berichten dat The Reds in gesprek zijn met Feyenoord-trainer Arne Slot als mogelijke opvolger van Klopp, die de club na bijna negen jaar gaat verlaten. De Duitse trainer zal hebben gehoopt op een spetterend afscheid, maar dat lijkt er niet te gaan komen.

Jarrad Branthwaite

Liverpool begon met Virgil van Dijk in de basis en Ryan Gravenberch op de bank niet bepaald scherp aan het duel. Everton kreeg al na vijf minuten een strafschop, maar die werd teruggedraaid vanwege buitenspel. Liverpool kwam na bijna een half uur alsnog op achterstand door een oude bekende: Jarrad Branthwaite (ex-PSV) schoot The Toffees op 1-0.

De ploeg van Klopp deed er in de rest van het duel alles aan om het doel te vinden, maar telkens gooide minimaal één Everton-speler zich voor de bal. Na rust incasseerde Liverpool een volgende domper toen Dominic Calvert-Lewin de 2-0 binnenwerkte.

Het slot van Klopp bij Liverpool

Liverpool wist ook in het restant niet meer te scoren en dus lijkt het erop dat het voor Klopp bij de landstitel uit 2020 zal blijven. Arsenal heeft met nog vier duels te gaan een voorsprong van drie punten op The Reds en ook nog eens een veel beter doelsaldo.

Manchester City staat een punt achter Liverpool, maar de ploeg van Pep Guardiola heeft twee duels tegoed en dus lijkt ook dat verschil haast onoverbrugbaar. Liverpool plaatst zich in ieder geval wel weer voor de Champions League, maar die zal Klopp niet meer meemaken. Slot mogelijk wel.