Johan Derksen duidelijk over terugvragen Marc Overmars door Ajax: 'Heel verstandig'
Marc Overmars als technisch directeur bij Antwerp © Pro Shots

Johan Derksen duidelijk over terugvragen Marc Overmars door Ajax: 'Heel verstandig'

06:45, 03-02-2024 / Laatste Update: 07:37, 03-02-2024

Marc Overmars onthulde vrijdag dat Ajax hem twee keer heeft gevraagd om terug te keren als technisch directeur. De oud-voetballer moest twee jaar geleden vertrekken vanwege het versturen van grensoverschrijdende appjes. Bij Vandaag Inside zijn de meningen verdeeld over een eventuele terugkeer van Overmars bij Ajax.

Johan Derksen snapt de actie van Ajax volledig: "Dat vind ik heel verstandig van Ajax. Ze hadden even geduld moeten hebben met hem, net zoals ze bij het programma De Wereld Draait Door een redacteur wegstuurden en niet presentator Matthijs van Nieuwkerk." Derksen weet wel waarom Ajax toch weer bij Overmars uitkwam: "Het gaat om geld. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf."

Presentatrice Hélène Hendriks zit ook aan tafel en vindt het maar een vreemde actie van de club: "Eerst moet hij weg en dan denken ze 'oh nee, geld' en dan mag hij terug. Waar slaat dat op? Wat zijn dan je waarden?" Overmars vertelde tegen de NOS dat hij al enkele weken na zijn vertrek werd gevraagd om terug te keren.

'Dat moet hij koesteren'

René van der Gijp raadt hem een terugkeer bij Ajax af, maar niet vanwege de manier waarop hij weg is gegaan. Van der Gijp denkt dat Overmars de eerdere prestaties met Ajax niet meer kan overtreffen: "Erik ten Hag heeft het ook goed gedaan, maar Ajax had met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Daley Blind en Hakim Ziyech echt een prima elftal. Dat moet hij koesteren en hij moet gewoon verder."

Schorsing

Overmars werd na het ontslag van Sven Mislintat nogmaals gevraagd om terug te keren, maar ook die aanbieding wees hij af. De oud-international was op dat moment ook al actief als technisch directeur van het Belgische Antwerp. Daar ging hij een maand na zijn vertrek bij Ajax aan de slag.

Overmars werd vorige maand door de FIFA voor een jaar geschorst vanwege zijn acties bij Ajax. Die schorsing gold eerst alleen in Nederland, waardoor hij gewoon in België kon werken. Doordat de FIFA de straf over heeft genomen, mag hij ook bij Antwerp niet werken. Overmars is wel in beroep gegaan tegen de straf.