Selectie Antwerp steunt geschorste Marc Overmars: 'Voor altijd achter je'
De selectie van Antwerp met het spandoek / Pro Shots

Selectie Antwerp steunt geschorste Marc Overmars: 'Voor altijd achter je'

21:13, 21-01-2024 / Laatste Update: 21:46, 21-01-2024

Marc Overmars mag voorlopig zijn werk niet uitvoeren als directeur voetbalzaken bij Antwerp. De Nederlander is geschorst door de FIFA vanwege de dickpic die hij ooit stuurde bij Ajax. Bij Antwerp zijn ze vooral blij met Overmars en wat hij voor de club heeft betekend.

Na een kwartier spelen ontvouwde zich een spandoek op de tribune achter het doel. Daarop stond de tekst 'Overmars, voor altijd achter je’. De directeur voetbalzaken mag geen wedstrijden bezoeken en wacht nog altijd op meer info over zijn straf, om vervolgens in beroep te gaan.

Na de 4-1 overwinning op Charleroi werd het spandoek overgedragen van de supporters naar de spelersgroep. Zij gingen ermee op de foto. Doelpuntenmaker Owen Wijndal: "Daarmee wilden we laten zien dat we altijd achter hem staan."

Trainer Mark van Bommel reageerde ook de actie. "Dit tekent de club, in goede en in slechte tijden. Ik hoor verhalen dat de sfeer in tweede klasse net zo was als nu. Dit is een rauwe club, maar iedereen staat wel achter iedereen die bij de club werkt. Da’s mooi en komt niet vaak voor."

Nederlandse overwinning

Zondagmiddag won Antwerp met 4-1 van Charleroi. Vincent Janssen, Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp scoorden. De mooiste van de middag kwam op naam van linksback Wijndal, die zijn eerste maakte voor de club waar hij aan is verhuurd.