vermoedelijke-opstelling-real-madrid-bayern-munchen-champions-league-halve-finale-de-ligt
Matthijs de Ligt start volgens trainer Thomas Tuchel. © Getty Images / Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Real Madrid wint van Bayern München na bizarre ontknoping: bekijk hier de statistieken

23:00, 08-05-2024 / Laatste Update: 23:33, 08-05-2024

In Estadio Santiago Bernabéu stond woensdagavond de return van het tweeluik tussen Real Madrid en Bayern München op het programma. Vorige week eindigde het heerlijke heenduel in 2-2, dus was er nog alles om voor te spelen. Real Madrid trok na een bizarre slotfase aan het langste eind.

Real Madrid was de bovenliggende partij gedurende de wedstrijd. In de eerste helft schoot de thuisploeg acht keer op doel, ten opzichte van 2 schoten op goal van de Duitsers.

Lees hier het verloop van de wedstrijd terug.

Goal! Joselu schiet Real naar finale

Slechts een minuut later vindt Joselu weer het net. Er werd in eerste instantie gevlagd voor buitenspel maar na tussenkomst van de VAR blijft het doelpunt toch staan. Met alleen nog de blessuretijd te spelen, lijkt Real op weg naar de finale.

Goal! Joselu scoort 1-1

Dan is daar toch nog de gelijkmaker van Real. Vinícius Júnior schiet op doel. Neuer keert het schot waarna Joselu de bal binnentikt.

Gelijkmaker afgekeurd

Real leek snel de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt wordt na tussenkomst van de VAR afgekeurd. Nacho had een overtreding gemaakt op Joshua Kimmich.

Goal! Davies zet Bayern op voorsprong

Tegen de verwachtingen is het Bayern München die het openingsdoelpunt maakt. Alphonso Davies zet de Duitsers op voorsprong.

Ook in de tweede helft is de thuisploeg dominant. Real kreeg veel kansen via Vinícius Jr. en Rodrygo. Neuer is belangrijk en voorkomt een openingsdoelpunt. Ook Matthijs de Ligt doet goed werk voor de verdediging van Bayern.

Ook Lunin moest een doelpunt voorkomen. Jamal Musiala was gevaarlijk met een schot op doel. De keeper van Madrid kon de bal over de lat tikken.

Gnabry geblesseerd

Na nog geen halfuur spelen moet Serge Gnabry het veld geblesseerd verlaten. Hij wordt vervangen door Alphonso Davies.

Eerste grote kansen voor Real

De eerste grote kansen van de wedstrijd zijn voor de thuisploeg. Een schot van Vinícius Júnior komt op de paal. De rebound van Rodrygo wordt gered door Manuel Neuer.

Matthijs de Ligt

"Op dit moment hebben Eric Dier en Matthijs de Ligt een streepje voor op Kim Min-jae en Dayot Upamecano", sprak de Duitse oefenmeester daags voor het duel met Real Madrid. "En Matthijs heeft groen licht gegeven. Ze verdienen het om samen te blijven spelen." Het heenduel moest De Ligt laten schieten vanwege een knieblessure.

Manuel Neuer keek ook uit naar de terugkeer van De Ligt. "Solide verdedigen zal heel belangrijk zijn, en natuurlijk zijn we blij dat Matthijs terug is. We komen hier niet met angst. We hebben veel vertrouwen, we weten nog hoe we vorige week gespeeld hebben. Daar hadden we kunnen winnen, dus dan kan dat nu weer."

Alles om voor te spelen

Het heenduel in de Allianz Arena eindigde in 2-2 door goals van Leroy Sané, Harry Kane en Vinícius Júnior. De Braziliaanse sambavoetballer was op momenten niet te stoppen door Kim Min-jae, de vervanger van De Ligt. Voor De Ligt de taak om Vinícius wel in bedwang te houden, al zal dat een lastige taak worden.

Opstellingen Real Madrid en Bayern München

Opstelling Real Madrid: Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Tchouameni, Kroos, Valverde, Rodrygo; Bellingham en Vinícius Júnior

Opstelling Bayern München: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Laimer, Pavlovic, Gnabry; Sané, Kane en Musiala

TV-gids Real Madrid - Bayern München

Maak je agenda voor woensdagavond leeg en mis niets van Real Madrid - Bayern München. De wedstrijd is te zien op RTL 7 en Ziggo Sport. Bij RTL 7 begint de voorbeschouwing al om 19:55 uur, bij Ziggo Sport schakel je om 20:30 uur in. De wedstrijd begint om 21:00 uur.