'Mogelijke doorbraak bij Vitesse: Arnhemmers kunnen van Russische eigenaar afkomen'
Coley Parry op de tribune / Pro Shots

'Mogelijke doorbraak bij Vitesse: Arnhemmers kunnen van Russische eigenaar afkomen'

19:05, 06-05-2024

Een mogelijk lichtje aan het einde van een heel lange en donkere tunnel. Vitesse lijkt een belangrijk jawoord te hebben gekregen van de Amerikaan Coley Parry, die de club eigenlijk wilde overnemen.

Parry lijkt nu bereid om de overdracht van de aandelen van Valeriy Oyf naar 'Vitesse voor altijd' toe te staan, weet De Telegraaf. Dat is de nieuw opgezette stichting. Het is belangrijk dat de aandelen van de Russische eigenaar daar naartoe gaan, omdat Vitesse zo de Russische banden kan doorsnijden.

De KNVB vindt het ook belangrijk dat Vitesse niks meer met Rusland te maken heeft. De voetbalbond neemt dat mee in de overweging om Vitesse de proflicentie te laten behouden. Daarnaast heeft ING aangegeven de rekening van Vitesse op te zeggen, wegens de banden met Rusland.

De Telegraaf weet dat de laatste gesprekken tussen Parry en Vitesse zo goed zijn, dat hij nu die overdracht waarschijnlijk laat plaatsvinden. Dat ze algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes.

Coley Parry

De Amerikaanse investeerder wilde eerst de eigenaar van Vitesse worden en pompte zo'n veertien miljoen euro in de club, maar de KNVB liet de deal niet doorgaan. Daarom is Parry nu ook de grootste schuldeiser van de Arnhemmers. De Amerikaan laat wel z'n goede wil zien door een bedrag over te maken naar de crowdfundingsactie voor het behoud van de club Vitesse.

De bekende Vitesse-fan Marcel van Roosmalen vond het wel bijzonder dat Parry het bedrag dat hij overmaakte doorstreepte. "In dit geval graag ook het bedrag vermelden", zette hij bij zijn tweet.