Nachtmerrie voor Sergiño Dest: 'PSV-verdediger komt pas in 2025 weer in actie'
Sergiño Dest © GettyImages

Nachtmerrie voor Sergiño Dest: 'PSV-verdediger komt pas in 2025 weer in actie'

22:00, 23-04-2024 / Laatste Update: 22:04, 23-04-2024

Een nachtmerrie voor Sergiño Dest. De verdediger raakte afgelopen weekend op de training geblesseerd en gevreesd werd voor een hele zware blessure. Die vrees lijkt nu werkelijkheid te worden, want Dest zou de rest van het kalenderjaar niet meer in actie kunnen komen.

Dest raakte op de training geblesseerd en er was direct angst voor een zware blessure. Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International melden dinsdagavond dat de van FC Barcelona gehuurde Amerikaan zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en de rest van het kalenderjaar niet meer in actie zal komen. Dest wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van FC Barcelona en mogelijk heeft hij dus zijn laatste wedstrijd voor PSV al gespeeld.

Volgend seizoen

PSV wilde graag langer door met Dest zodat hij ook na dit seizoen voor de Eindhovenaren uit kan komen, maar het is de vraag hoe dat is nu de hij lange tijd uit de roulatie zal zijn. Bij Barcelona lijkt de verdediger niet in het stuk voor te komen, dus dat maakte een overstap een stuk makkelijker.

De Eindhovenaren hebben een koopoptie van elf miljoen euro, maar de clubleiding zal proberen om hem voor minder toe te voegen aan de selectie. PSV is ook nog bezig met het kopen van de gehuurde Malik Tillman van Bayern München.

Statistieken

Dest maakt het hele seizoen al indruk in de Eredivisie. De 23-jarige verdediger speelde dit seizoen 37 wedstrijden en gaf daarin zeven assists en maakte twee goals. Dest speelde eerder in de jeugd van Ajax tot hij de overstap maakte naar Barcelona. Hij speelde al op huurbasis voor AC Milan, maar ook daar maakte hij geen indruk. In Eindhoven kwam Dest weer tot bloei en speelt hij één van de beste seizoenen van zijn leven. Dat jaar sluit hij dus waarschijnlijk af met het kampioenschap.