PSV-icoon duidelijk over Peter Bosz als bondscoach: 'Dat hebben al zoveel trainers gezegd'
PSV-trainer Peter Bosz. © Pro Shots

PSV-icoon duidelijk over Peter Bosz als bondscoach: 'Dat hebben al zoveel trainers gezegd'

06:24, 07-05-2024 / Laatste Update: 07:19, 07-05-2024

Guus Hiddink gaf bij NOS antwoord op de vraag of Peter Bosz een geschikte bondscoach zou zijn. Hij hoefde niet lang over dat antwoord na te denken. "Dat denk ik zeker."

Aan de tafel bij Studio Voetbal zien ze de succesvolle Bosz, die dit weekend met PSV landskampioen werd, graag als bondscoach. Presentator Sjoerd van Ramshorst benoemt nog wel dat de trainer eerder aan had gegeven deze klus als zijn laatste te zien. "Na PSV wil hij naar de palmbomen kijken."

Nu nog op Curaçao

Die uitspraak hoeft volgens Hiddink geen probleem te zijn. "Heel veel trainers hebben al vaak gezegd dat ze stoppen. En die zitten nu nog op Curaçao", zegt de 77-jarige oud-coach van onder meer PSV en Oranje. Daarmee doelt hij op Dick Advocaat die daar als bondscoach werkzaam is.

Bewondering voor PSV

Ook bij Rondo op Ziggo Sport sprak Hiddink lovend over Bosz. "Die moet het team natuurlijk kleien." Volgens het PSV-icoon heeft de ploeg zich de afgelopen 1,5 jaar knap ontwikkeld. "Vorig seizoen moest Van Nistelrooy in de winter twee spelers verkopen om financiële redenen. Cody Gakpo en Noni Madueke, niet de minste qua productie. En toch komt hij in de tweede helft van het seizoen omhoog met het team. En haalt hij Champions League-voetbal."

"Ik denk dat ze net voor de zomer het team heel goed samengesteld hebben. Bijna alle transfers die ze gemaakt hebben, waren raak. Er zijn er nu zelfs twee die niet spelen (Noa Lang en Sergino Dest, red.) en toch worden ze kampioen. Dus dat betekent dat ze een heel breed scala aan potentieel sterke spelers hebben."