Suikerfeest-post van Cristiano Ronaldo na elleboogstoot valt verkeerd: 'Verlaat mijn club!'
Cristiano Ronaldo ©Getty Images

Suikerfeest-post van Cristiano Ronaldo na elleboogstoot valt verkeerd: 'Verlaat mijn club!'

19:52, 10-04-2024 / Laatste Update: 21:25, 10-04-2024

Cristiano Ronaldo heeft op Instagram zijn volgers een fijn Suikerfeest gewenst. Eid-al-Fitr, zoals het eigenlijk heet, is een belangrijke islamitische feestdag. Een deel van de reacties is negatief. Dat hangt samen met het gedrag van de Portugees in zijn recentste wedstrijd.

De aanvaller heeft in de wedstrijd tussen zijn club Al-Nassr en Al-Hilal, in de halve finale van de Saudische Supercup, een elleboog uitgedeeld aan Ali Al-Bulaihi. CR7 vond dat zijn tegenstander hem hinderde toen Ronaldo haast wilde maken met een inworp. De scheids gaf de levende legende rood. Daarna maakte Ronaldo ook een agressief gebaar richting de scheids, overigens zonder ook echt uit te halen.

Eid Mubarak

Dat gebeurde op maandag. Twee dagen later, met Eid-al-Fitr dus, komt de Portugees met een lief berichtje op X. "Eid Mubarak", schrijft hij. "Ik wens jullie allemaal vreugde, vrede en geluk op deze bijzondere dag."

Gezien Ronaldo nu in een islamitisch land woont, plaatsen velen hun vraagtekens bij de oprechtheid van de boodschap. Wordt hij niet simpelweg overvloedig betaald voor dit soort berichtjes, of voelt zijn management zich anderszins verplicht om dit te posten?

Verlaat mijn club

Ook zijn er mensen die op de hartelijke wensen reageren met een verwijzing naar de gebeurtenissen van woensdag. Op maandag gewelddadig zijn en op woensdag vrede wensen − dat gaat er bij hen niet in. "We hebben jouw wens niet nodig", bijt iemand van zich af. "Verlaat mijn club!" Een ander laat dit achter: "Ja dankjewel. Maar hoe kun je nou vechten met een aardige, prachtige en vriendelijke speler als Ali?"

Perconferentie Cristiano Ronaldo

Het gerucht gaat dat Ronaldo woensdag een persconferentie geeft over het voorval van maandag. Dat tweet journalist Saleh Alfahid van de krant Okaz.