Toekomst grootverdieners van Ajax onzeker: 'Niemand wíl weg, maar het wordt wel overwogen'
Jordan Henderson geeft de band aan aanvoerder Steven Bergwijn / Pro Shots

Toekomst grootverdieners van Ajax onzeker: 'Niemand wíl weg, maar het wordt wel overwogen'

16:12, 10-05-2024

Ajax stevent momenteel af op een vijfde plek in de Eredivisie, die de voorronde voor de Europa League oplevert. Mochten de Amsterdammers toch nog lager eindigen, moeten ze serieus vrezen voor het vertrek van een aantal topspelers.

Ajax heeft namelijk het geld van een Europees toernooi nodig om spelers als Steven Bergwijn en Jordan Henderson te betalen. Dat meldt ook The Athletic. Het Engelse medium schrijft: 'Ajax en deze spelers willen niet weg, maar het zijn grootverdieners, dus het moet worden overwogen.'

Bergwijn en Henderson zijn inderdaad de grootverdieners bij Ajax. Mocht de club geen vijfde worden in de Eredivisie, is het veroordeeld tot play-offs voor een ticket voor de Conference League. Met nog twee wedstrijden te gaan in de Nederlandse competitie, staat Ajax twee punten voor op NEC en drie op FC Utrecht.

Ook om andere redenen twijfels bij Jordan Henderson

Voetbal International bevestigt het mogelijke vertrek van Henderson vrijdagmiddag. De Engelsman speelt pas sinds de winter in Amsterdam, maar kan in de zomer misschien weer vertrekken (ondanks een contract dat nog twee seizoenen doorloopt). Daar geeft het medium een aantal redenen voor.

Henderson heeft zelf geen 'verpletterende indruk' achtergelaten in zijn eerste half jaar bij Ajax, terwijl de oud-Liverpool-speler zelf geschrokken is van de huidige gang van zaken bij de club. Daarbij doelt hij op de mentaliteit van spelers en het gebrek aan topsportcultuur. Als laatste reden helpt het ook niet dat de gesprekken met de Engelse trainer Graham Potter op niks uitgelopen zijn.

Steven Bergwijn

Bergwijn is bezig aan zijn tweede seizoen in Amsterdam en werd door Maurice Steijn aanvoerder gemaakt. Na het vertrek van de trainer hield hij ook de band onder interim John van 't Schip. Hij was tot nu toe goed voor negen doelpunten en vier assists in 22 Eredivisie-wedstrijden.