Brian Brobbey verschijnt op trainingsveld: goed nieuws in aanloop naar EK
Brian Brobbey strompelt van het veld tegen Excelsior. © Pro Shots

Brian Brobbey verschijnt op trainingsveld: goed nieuws in aanloop naar EK

18:45, 30-04-2024 / Laatste Update: 20:42, 30-04-2024

Brian Brobbey werd woensdag tijdens Ajax - Excelsior nog voor rust gewisseld door coach John van 't Schip. Het leek erop dat de spits van de Amsterdammers opnieuw een blessure aan zijn hamstring had opgelopen. Bondscoach Ronald Koeman zal zich met het oog op het EK voetbal waarschijnlijk zorgen hebben gemaakt, maar een week later verscheen Brobbey wel weer op het trainingsveld.

Brobbey was pas net weer hersteld van een hamstringblessure die hem enkele weken aan de kant had gehouden. De spits miste een aantal duels en bleef vanwege de kwetsuur tijdens de dramatisch verlopen Klassieker tegen Feyenoord op de bank. Brobbey maakte vorige week tegen FC Twente zijn rentree en scoorde direct. Woensdag ging het tegen Excelsior echter weer mis.

De spits van Ajax was tijdens de eerste helft een aantal keren in gesprek met de bank en werd vlak voor rust uiteindelijk gewisseld. Het publiek snapte in eerste instantie niets van de wissel, maar aan de reactie van Brobbey zelf was duidelijk te zien dat er meer aan de hand was.

Ajax-coach John van 't Schip gaf na afloop tegen ESPN aan dat Brobbey opnieuw last van zijn hamstring had gekregen: "Het is gek, want de hele week is er niets aan de hand en traint hij goed. Gedurende de wedstrijd komt het toch weer opzetten."

Ajax deelt goed nieuws

In aanloop naar FC Volendam - Ajax deelden de Amsterdammers dinsdag goed nieuws op X. Het socialmediateam deelde een foto van Brobbey op het trainingsveld, waarop te zien was dat hij op doel schoot.

EK in gevaar?

Voor bondscoach Ronald Koeman is Brobbey het volgende zorgenkindje op weg naar het EK van komende zomer. Hij moest al een streep zetten door de naam van Quilindschy Hartman en ook voor sterkhouders Frenkie de Jong en Memphis Depay wordt het een race tegen de klok.

Bij afwezigheid van Memphis lagen er kansen voor de spits van Ajax om een basisplaats te veroveren, maar nu lijkt hij zelf opnieuw in de lappenmand terecht te zijn gekomen. Het EK begint over ruim zeven weken, dus Brobbey heeft nog even de tijd om te herstellen van een eventuele blessure.