Ajax-fans hebben niks te klagen over deze transferzomer

30 augustus 2016

Sportnieuws

Hakim Ziyech heeft zijn handtekening gezet onder een contract in Amsterdam. De middenvelder, die tot dinsdag voor FC Twente uitkwam, moet de clubs FK Rostov en Willem II op zijn blote knieën danken. Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat de 23-jarige international van Marokko naar Ajax kwam. En de fans kunnen ze nu ook definitief stoppen met klagen, vindt Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur.


Na een paar verliespartijen in het begin van dit seizoen was technisch directeur Marc Overmars de wanhoop voorbij. Hij had al de nodige centen uitgegeven in de zomer, maar het bleek niet genoeg en de druk werd groot om nog een grote vis binnen te hengelen. Daarom werd Ziyech in de laatste dagen van de transfermarkt gevangen. En dat voor een bedrag van 11 miljoen euro, ruim boven het transferplafond dat bij Ajax is vastgesteld. Het maximale dat aan een speler uitgegeven mocht worden uitgegeven was in de ogen van de technisch directeur 7 miljoen euro.

De transferbedragen
Er wordt sowieso al veel uitgegeven deze zomer door de Amsterdammers. De 2 Colombianen Davinson Sanchez (5 miljoen euro) en Mateo Cassierra (5,5) kwamen over en het kostte 2 miljoen euro om Bertrand Traoré te huren. 12,5 (voor de drie) + 11 voor Ziyech = 23,5 miljoen euro aan transferuitgaven. Vorig seizoen was het totaal bedrag 11,3 miljoen, in het seizoen 2014/2015 12,55 (door 7 miljoen voor Sinkgraven) en de 2 seizoenen daarvoor allebei rond de 6 miljoen euro.

Een fijne zomer voor een Ajacied
Al met al hebben de Ajacieden niks te klagen gehad deze zomer. Tenminste: op transfergebied. Er zijn wat mooie spelers bijgekomen, Tim Krul is niet (of amper) minder dan Jasper Cillessen en Bertrand Traoré zou wel eens een goede vervanger voor de vertrokken Arek Milik kunnen zijn. Daarnaast nog wat extra impulsen voorin, achterin én op het middenveld. Ook zijn sterkhouders als Davy Klaassen (8 goals in 8 duels dit seizoen), Amin Younes en talenten als Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi nog steeds in Amsterdam.

Ja, je kunt je twijfels zetten bij hoe Overmars opereert. Maar een dag voordat de transfermarkt sluit, mogen we de balans opmaken. En zien we dat Ajax de selectie behoorlijk heeft versterkt met aanvallend ingestelde jongens (precies wat trainer Peter Bosz nodig had). En met Hakim Ziyech erbij de beste speler van de Eredivisie....

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

Brian Vesseur
Kijkt en volgt het nieuws over Nederlands, Engels en Italiaans voetbal. Eet daar dan ook graag een pizza bij!
reacties
ReageerReageer op dit bericht