Amateurclubs weten nog niet of zij verder mogen in bekertoernooi, KNVB hakt knoop door
i

BSR/SOCCRATES

Amateurclubs weten nog niet of zij verder mogen in bekertoernooi, KNVB hakt knoop door

admin • 13:16, 28-10-2020 / Laatste Update: 00:33, 05-01-2024

Amateurclubs houden nog altijd hun hart vast over de besluitvorming rond het TOTO KNVB-bekertoernooi. De 25 amateurclubs die zich plaatsten voor de 1e ronde, weten nog niet of zij aan het verdere verloop van het toernooi mogen deelnemen.

Minister-president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge spraken dinsdagavond tijdens het persmoment de verwachting uit dat de huidige maatregelen tot minimaal december van kracht zullen blijven. Dat betekent dus ook dat amateursporten tot ten minste dan niet mogen worden hervat. Hoogstwaarschijnlijk is het daarom al winterstop.

Uit toernooi gezet

De KNVB maakte eerder al bekend dat de amateurploegen uit het toernooi worden gezet als zij nog niet in actie mogen komen op het moment dat de inhaalwedstrijden gepland staan. De bond verplaatste de duels naar 1 en 2 december, in de hoop dat sporten in teamverband dan weer voor iedereen mogelijk is.

Knoop doorhakken

"We kunnen dus nog steeds niet veel zeggen over hoe het eruit komt te zien”, aldus competitiemanager Jan Bluyssen. "We wachten de verdere besluitvorming van het kabinet af en gaan dan bepalen wat we doen.” Of de loting van komende zaterdag doorgaat, is eveneens nog niet besloten. "Daar hakken we morgen de knoop over door."

Houden er geen rekening mee

Deze week plaatsen 11 ploegen zich voor de 2e ronde. De andere 17 kandidaten voor in de koker komen uit de wedstrijden van begin december. In de amateurwereld wordt nog nauwelijks rekening gehouden met deelname. "Als je het me nu vraagt, ga ik er niet van uit", gaf Barendrecht-trainer Richard Elzinga eerder te kennen aan het AD.