Femke Bol na gouden medaille: ‘Ik moest alles geven, deze tijd is niet te geloven’

17 augustus 2022

Getty

Woensdagavond pakte Femke Bol de gouden medaille op de 400 meter bij de EK atletiek in München. Ze verpletterde haar concurrenten met een razendsnelle tijd van 49,44 seconden.


Na haar ereronde reageerde ze voor de camera van de NOS. "Wauw, ik voelde me zo goed vandaag. Ik wist dat ik alles moest geven en dat ik dan met zo'n tijd win... Niet te geloven. Ik heb een dik persoonlijk record gelopen. Ik voelde me goed, maar ik had wel al 2 keer 400 meter in de benen. Dat het zo goed zou gaan had ik niet van durven dromen."

"Mijn sterkste punt is normaal gesproken om rustig te blijven en niet naar anderen te kijken, maar mijn grootste concurrent zat nu recht boven me. Dus ik wist: oké Fem, eigen ding doen. Na 200 meter mag ik erachteraan gaan, maar ik moet eerst m'n eigen ding doen. Ik denk dat dat wel goed is gelukt."

Als een kind zo blij
Het was voor het 22-jarige supertalent de eerste outdoortitel op de 400 meter. Ze is als een kind zo blij. "Het is zo gaaf hier. Het voorstellen en het rondje in het stadion. Ik heb zeker genoten".