BLOG: Riedewald heeft mijn respect door normaal te doen
i

Pro Shots

BLOG: Riedewald heeft mijn respect door normaal te doen

Brian Vesseur • 13:29, 03-11-2016 / Laatste Update: 17:08, 12-12-2023

Door schuld van anderen heb ik meer respect gekregen voor Jaïro Riedewald. Terwijl Riedewald eigenlijk doet wat elke voetballer hoort te doen in zijn situatie. En zijn situatie is als volgt: meneer speelde vorig seizoen bijna alles in Ajax 1 onder Frank de Boer. Dit seizoen is Peter Bosz de trainer van het elftal en ziet die het op dit moment meer zitten in andere spelers.

Riedewald heeft besloten om zijn mond erover te houden, het te verwerken en zijn stinkende best te doen op de training. Precies zoals het hoort. Even laten zien dat hij een basisklant is, en niet Lasse Schöne als 6 of Nick Viergever centraal achterin. Die 2 ouwe bokken naar de bank, een fitte jonge god erin. De denkwijze van de 20-jarige Riedewald spreekt mij wel aan. Gewoon aanpassen, ook al heb je al 80 wedstrijden in Ajax 1 achter je naam staan.

Anwar duwt een trainer

Er zijn ook 3 spelers in de selectie die dat niet kunnen. Anwar El Ghazi is het duidelijkste voorbeeld. De aanvaller, die 92 wedstrijden heeft gespeeld in het shirt van Ajax 1, duwde volgens betrouwbare geruchten trainer Bosz omver op de training. Daarnaast zou hij ook nog dingen hebben gezegd over 'het lievelingetje van Bosz', Bertrand Traoré. De huurling van Chelsea staat nu rechtsbuiten, een plek waar El Ghazi ook graag staat.

Bosz liet niet over zich heen lopen: de 21-jarige El Ghazi mag zich 1 maand melden bij Jong Ajax. Een straf voor een voetballer die op jonge leeftijd heeft gedebuteerd en al snel heeft gedacht dat hij het was.

Daarnaast hebben we Kenny Tete, die zijn basisplaats verloor aan Joël Veltman. Tete is eigenlijk de enige rechtsback in de Ajax-selectie, dus is die plek voor hem. Een logische gedachte. Maar toen de 21-jarige verdediger vorig seizoen geblesseerd raakte, schoof centrale verdediger Veltman door naar de rechtsbackpositie. Blijkbaar heeft Bosz gezien dat dat best goed ging en heeft hem daar nu weer neergezet.

Kenny lokt uit

Tete heeft pas 43 wedstrijden in het eerste gespeeld. Toch is hij al in aanraking gekomen met politie en zou hij wat hebben gezegd over de F-Side. Op een filmpje vanuit de bus van Ajax, voor de wedstrijd tegen Feyenoord, zie je dat de supporters hun spelers uitzwaaien. Een stem (verschillende media meldden dat het de stem van Tete was) zegt: "Deze mannen spelen hooligan, maar in het stadion hoor je ze niet."

Even voor de goede orde, Kenny: de geruchten gaan in de rondte. Ik weet niet of het waar is.

Riechedly wil weg

Last but not least hebben we Riechedly Bazoer. Op zijn 16e was hij voor even hét mannetje in de media, omdat hij de overstap maakte van PSV naar Ajax. Nu is meneer 20, speelde hij 71 wedstrijden voor Ajax en is hij boos. Want Bazoer zit, net als Tete, Riedewald en El Ghazi, op de bank. Daar heeft de middenvelder genoeg van: hij wil weg.

AC Milan heeft interesse in Bazoer en Bazoer heeft interesse in AC Milan. Best grappig dat hij daarheen wil. Als je wissel zit bij Ajax lijkt een kans op een basisplaats bij de nummer 3 van Italië me niet heel groot. Maar goed, Ajax zal niet ontevreden zijn met de 19 miljoen euro die ze voor hem kunnen vangen.

Lasse moet coachen

Riedewald is nog wat te jong om zijn 3 makkers op sleeptouw te nemen. Misschien is het handig voor Ajax om Lasse Schöne is om de tafel te zetten met die gasten. De Deense middenvelder wordt elk seizoen op de bank gezet bij Ajax en knokt zich er elk jaar ook weer in. De man is 30 jaar oud en speelde al 166 wedstrijden voor Ajax. Hij zal er toch wel iets van weten?