Nederlandse Curlers nog dik in de race voor WK-ticket
i

AP

Nederlandse Curlers nog dik in de race voor WK-ticket

admin • 08:32, 22-01-2019 / Laatste Update: 10:02, 05-01-2024

De Nederlandse curlingploeg heeft bij het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland de voorlaatste groepswedstrijd gewonnen. Oranje versloeg koploper Zuid-Korea met 9-6. Daarmee herstelde het team van bondscoach Shari Leibbrandt zich van de voorgaande nederlaag tegen Polen (6-5).

De curlingmannen gingen tegen de nog ongeslagen Zuid-Koreanen na de eerste twee ends met 4-0 aan de leiding. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Daardoor maakt Nederland nog volop kans op een WK-ticket.

Wat nu?

Skip Jaap van Dorp en zijn teamgenoten Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen moeten in de laatste groepswedstrijd directe concurrent Nieuw-Zeeland verslaan om zich te plaatsen voor de play-offs.

De nummers 1 en 2 strijden woensdag om het eerste startbewijs voor het WK in Canada eind maart. De verliezer van die wedstrijd krijgt later op de dag een herkansing tegen de nummer 3 van het klassement voor het 2e ticket. Voor het Nederlands team zou kwalificatie de derde WK-deelname op rij betekenen.