Sainz rijdt Nederlander Koolen aan maar krijgt slechts minimale tijdstraf (video)

admin • 23:18, 15-01-2018 / Laatste Update: 06:11, 07-01-2024

Carlos Sainz heeft in de Dakar Rally een tijdstraf van 10 minuten aan zijn broek gekregen. Dat heeft de Spanjaard te danken aan een aanrijding, veroorzaakt door hem, met Nederlander Kees Koolen.

De wedstrijdleiding bestudeerde het incident maandag. De 9e etappe was geschrapt vanwege storm en overvloedige regenval.

Volgens Sainz is hij niet verantwoordelijk voor de schade aan de auto van Koolen. De rallyveteraan en Peugeot gaan in beroep tegen de straf. Sainz had ruim een uur voorsprong op Nasser Al-Attiyah. Met nog 5 etappes te gaan heeft hij nu nog 56 minuten op de nummer 2 over.

'Slaat nergens op'

Koolen vindt op zijn beurt de uitgesproken straf te laag en overweegt ook in beroep te gaan. "Meerdere dingen aan mijn auto waren kapot. Ik werd een paar meter weggeslagen. Het was een enorme klap. Dit slaat nergens op. Deze straf is een lachertje."

Tegen Omroep Brabant zei Koolen dat Sains met 153 kilometer per uur langs kwam gesjeesd. "Misschien had 'ie me beter kunnen raken. Dan had ik nu niets kunnen zeggen en was het beter geweest voor Peugeot en de organisatie", zei Koolen na afloop.