Soutar (tegenstander van Barney op UK Open) is helemaal nieuw op PDC-circuit

3 maart 2021

Raymond van Barneveld begint vrijdag aan zijn 14e UK Open, als een soort Barney 2.0. Daarin neemt de teruggekeerde dartslegende het op tegen Alan Soutar. Wie?, horen we je denken. Soutar, een 43-jarige darter uit Schotland. Hij verdiende, net als Van Barneveld, bij Q-School zijn tourkaart.

Wie is Alan Soutar?


Alan Soutar is een onbekende in het PDC-circuit, alleen niet in de dartswereld. Hij is al heel wat jaartjes amateurdarter, maar had nooit echt zin om op Q-School voor een tourkaart te gaan. Tot afgelopen jaar. "Door de covid-situatie kreeg ik de kans om om mezelf te concentreren en dacht ik 'het is tijd om het bij de PDC te proberen'", zei Soutar tegenover de dartsbond.

De 43-jarige Soutar leeft van het darten. Zo heeft hij naast zijn baan een eigen dartsacademie en helpt hij een handje bij het amateurdarten in Schotland.

Revanche?


Dat Soutar nieuws is op de tour, betekent niet dat hij niet tegen Van Barneveld heeft gespeeld. Sterker nog, afgelopen weekend was Soutar onderdeel tijdens de zegereeks van Barney tijdens Players Championship 3. In de kwartfinales was de Nederlander met 6-2 te sterk voor Soutar.

Toch was het een succesvol weekend voor Soutar in Bolton. De 43-jarige darter harkte tijdens 4 Players Championships al 4.750 pond binnen en won onder anderen van Peter Wright. Van Barneveld is gewaarschuwd dus!