Barney over PL-uitnodiging: ‘Heb er best van langs gekregen op Twitter’

7 februari 2019

PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld mag zich donderdagavond opmaken voor zijn eerste partij van zijn laatste Premier League-avontuur. Onze landgenoot - die heeft aangegeven om te stoppen na dit seizoen - kreeg een wildcard voor het toernooi. Daar was niet iedereen het mee eens.


Van Barneveld werd op het WK al snel naar huis gegooid door de Litouwer Darius Labanauskas en zijn andere resultaten waren ook niet naar huis gegooid. Veel mensen vonden het dus vreemd dat de nummer 28 van de wereld, want dat is Barney nu, mee mag doen aan de Premier League.

Twitter
"Deelname was voor mij zeker geen vanzelfsprekendheid, omdat ik had aangekondigd er na dit jaar mee te stoppen", zegt Van Barneveld tegen NUsport. "Helemaal niet na het WK. Dan kan ik wel zeggen wat ik allemaal heb neergezet in deze sport, maar is het ook te verantwoorden naar de fans en de spelers?"

"Ik heb er toen best wel van langs gekregen op Twitter. Mensen riepen dat ik het niet verdien om mee te doen aan de Premier League omdat ik klote speelde. Zij wilden de aanstormende talenten zien. Barney was done. Dat heeft wel wat met me gedaan, maar dat lijkt me logisch."

9 vervangers voor Anderson
Maar goed, Barney mag dus wél meedoen aan het toernooi dat dit jaar geen 10, maar 9 vaste deelnemers kent. De afwezigheid van de geblesseerde Gary Anderson wordt elke week door een andere darter opgevangen. Wat vindt Van Barneveld van die oplossing?

"Ik vind het een goed idee, maar over het feit dat de wedstrijden tegen de negen vervangers ook meetellen voor de ranglijst zijn de meningen verdeeld. Het voordeel is dat je geen 10e kan worden en maximaal negende wordt. Dat betekent dat er maar 1 degradeert."

Barney begint zijn avontuur donderdagavond in Newcastle tegen James Wade.