Check hier het complete Premier League Darts-programma van vanavond

25 april 2019

PDC/Lawrence Lustig

De Premier League Darts gaat vanavond (donderdag) weer door met de 13e speelronde. In Birmingham speelt koploper Michael van Gerwen, die vorige week de koppositie overnam van Rob Cross, in de slotpartij (begin rond 22.30 uur) tegen James Wade.


Check hieronder het complete programma van het avondje Premier League Darts in Birmingham!

Mensur Suljovic - Michael Smith
Voor hekkensluiter Smith worden de kansen op de play-offs (plek bij beste 4) steeds kleiner. Bullyboy heeft 8 punten en staat daarmee laatste. Suljovic staat ook niet bij de beste 4, maar heeft wel al 14 punten, evenveel als nummer 3 Wade. De Oostenrijker Suljovic zal de favoriet zijn, maar misschien kan Smith met de steun van het publiek het tij keren in deze Premier League. De 1e partij tussen beide darters in deze Premier League werd met 7-2 gewonnen door Suljovic.

Suljovic en Smith.Rob Cross - Gerwyn Price
Oud-wereldkampioen Rob Cross verloor dus vorige week van Van Gerwen, maar is wel bezig aan een sterk optreden in de competitie. Hij staat 2e en tegenstander Gerwyn Price kent ook een uitstekende campagne. Price heeft 14 punten op dit moment en kan tot 1 punt van Cross naderen als hij de pot wint. Cross won de 1e partij tussen beiden in deze Premier League met 7-4.

Cross (l) en Price na hun eerdere ontmoeting.Daryl Gurney - Peter Wright
Daryl Gurney staat 6e, Peter Wright 7e. Snakebite Wright moét nu wel weer gaan winnen om nog in de top-4 te eindigen aan het einde van de reguliere competitie. De Schot is uit vorm en wist in zijn laatste 5 Premier League-partijen niét te winnen. Er liggen dus kansen voor Gurney, die bij winst nog zeker mag dromen van de play-offs. De eerdere ontmoeting deze Premier League Darts eindigde in 6-6.

Wright gooit, Gurney op de achtergrond.James Wade - Michael van Gerwen
De nummer 3 (James Wade) tegen de koploper (Michael van Gerwen). Het mooiste affiche bewaart de PDC dus voor het laatst. Mighty Mike staat op 18 punten na 12 duels, Wade op 14 punten. De Engelsman is in vorm, maar dat kan zeker ook worden gezegd van Van Gerwen. Wat wel opvallend is: de eerdere partij tussen beide mannen in deze Premier League werd met 7-3 gewonnen door Wade.