Dartbond BDO schrijft geschiedenis met toewijzing 1e vrouwelijke scheidsrechter

10 augustus 2019

De dartsbond BDO heeft onder meer de vrouwelijke scheidsrechter Kerrie Compton aangesteld om de World Trophy, die van 30 augustus tot 1 september plaatsvindt, in goede banen te leiden. Het is de 1e keer dat een vrouwelijke scheidsrechter bij een officieel toernooi aanwezig is.


De BDO staat voor diversiteit op alle niveaus. Mede hierdoor besloot de bond om Compton te kiezen. De referee uit Yorkshire is al 9 jaar actief in de dartswereld: als speelster, organisator, demonstrant en dus ook als scheids. Eerder dit dartsjaar was Compton ook al scheidsrechter bij het BICC Premier County Champion's in Yorkshire. Daar liet zij een goede indruk achter, net als bij alle andere 'Yorkshire County'-wedstrijden en de Yorkshire Classic.

Primeur
De BDO staat volledig achter hun keuze. "Kerrie's kennis en kunde waren, net als haar optreden op het podium, doorslaggevend. Het was een lastige keuze, want er zijn veel goede scheidsrechters. We zochten ook niet per se naar een vrouw, maar we zijn wel trots op het feit dat we haar, als 1e vrouwelijke scheidsrechter, de kans kunnen geven op dit TV-toernooi."

Compton zelf is helemaal door het dolle met de toewijzing. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om de 1e vrouwelijke scheidsrechter op tv te mogen zin. Ik heb er zin in maar ben ook best wel nerveus. Daarbij wil ik iedereen trots maken." Een goede zaak, BDO en Kerrie!