Dimitri Van den Bergh kan niet tellen: ‘Ik verdiende de Premier League play-offs te halen’

2 juni 2021

ANP

Voor een darter is Dimitri Van den Bergh knap beroerd in rekenen. De Belg zegt tegen Het Laatste Nieuws namelijk dat hij het verdiende om in de Premier League Darts de play-offs te halen. Maar nee, dat verdiende hij niet, want alleen de top 4 verdiende dat en de Dreammaker was nummer 5. Van 501 naar 0 tellen is kennelijk heel wat anders dan tot 4 kunnen tellen?


We maken maar een grapje natuurlijk, want de Belg snapt zelf ook wel dat hij simpelweg meer punten had moeten pakken. "Michael van Gerwen, José de Sousa, Nathan Aspinall en Jonny Clayton verdienden hun plek ook", relativeert hij. Waar hij vooral op doelt is dat hij een hoog niveau bereikte. "Ik heb het hoogste gemiddelde gegooid, mede dankzij heel wat 180'ers".

Cijfertjes
We checken of een andere uitspraak van VdB wel klopt: "Om de een of andere reden gooide elke speler op z’n best tegen mij."

Dat blijkt correct, want zijn Premier League-tegenstanders haalden een gemiddelde van 100,74. Daarmee staat hij op dat lijstje inderdaad bovenaan. Glen Durrant trok met zijn geklooi het niveau van zijn tegenstanders juist omlaag, naar een gemiddelde van 94,05.