🎥 | Dirk van Duijvenbode mist matchdarts en ziet Gerwyn Price European Darts Open winnen

26 maart 2023

Dirk van Duijvenbode heeft in een zinderende finale van de European Darts Open nipt verloren van Gerwyn Price. Aubergenius kreeg zelfs 2 matchdarts, maar verprutste die. Price deed dat niet en won met 8-7.


De eerste 2 legs waren nog even aftasten voor Van Duijvenbode, maar daarna was hij los. Aubergenius gooide de ene 180 na de andere en liep uit naar een 3-1-voorsprong tegen de wereldkampioen.

Price mist niet
Maar Price knokte zich terug. Van Duijvenbode begon wat meer te missen: precies iets wat Price eigenlijk bijna nooit doet. Zo boog The Iceman zijn achterstand opeens om in een 4-3-voorsprong. De Nederlander leek het een beetje kwijt te zijn.

Vanaf de 8e leg en bij een 4-4-stand ging het gelijk op. De ene leg voor Price, de volgende voor Dirkie. Het was een mooie finale: niet constant van hoog niveau, maar wel doorlopend spannend. Van 4-4 ging de stand namelijk naar 6-6.

Spannend tot het einde
De 13e leg ging ook naar Van Duijvenbode en het vertrouwen begon te groeien. De Aubergenius kon de titel ruiken. Maar hij gooide zijn matchdarts op 36 niet uit en Price kon de stand op 7-7 brengen.

Dirk leek gebroken na nog een 180 van Price. Hij miste zijn matchdart op 91 niet en won de European Darts Open.