Van Gerwen baalt als een stekker van kromme oplossing PDC na afzegging Anderson

5 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is enorm teleurgesteld in de PDC. De huidige wereldkampioen had graag gezien dat de dartsbond met een andere oplossing kwam voor de afwezigheid van Gary Anderson in de Premier League. In zijn plaats spelen nu 9 verschillende mensen op 9 verschillende locaties.


"Heel jammer omdat de kwaliteit in de breedte minder wordt en iedereen weet wat Gary kan", zegt een eerlijke Van Gerwen tegenover de Telegraaf.

Rugblessure Anderson
Anderson ontbreekt dit Premier League-seizoen vanwege een rugblessure waar hij al langer last van heeft. Hij focust zich nu volledig op zijn herstel. "Ik wil sorry zeggen tegen de fans. Ik ben net zo teleurgesteld als zij", sprak Anderson over zijn afzegging.

Oplossing bevalt Van Gerwen niet
De PDC had binnen no time geregeld hoe de afzegging van Anderson opgevuld moest worden. Maar liefst 9 spelers krijgen in 9 verschillende speelsteden de kans om aan het echte werk te ruiken. Zo speelt Jeffrey de Zwaan bijvoorbeeld in Rotterdam omdat hij uit Nederland komt. De wedstrijden tegen eev=n van die 9 darters tellen niet mee voor de stand.

Een soort vriendschappelijk potje dus. "Dat wel, maar ik weet niet precies wat de intentie van de PDC is. Misschien dat ze iets nieuws willen proberen", stelt de Nederlandse wereldkampioen, die verliezend WK-finalist Michael Smith als grootste uitdager ziet. "Maar je weet nooit wat er gebeurt. Je hebt altijd wel een verrassing."