Van Gerwen baalt van schema en ‘luie’ Anderson en Barney: ‘Gevolgen zijn niet misselijk’

28 december 2018

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is overtuigd van eigen kunnen, maar ziet tot zijn afgrijzen dat in zijn helft van het speelschema op het WK darts aanmerkelijk meer zogeheten 'hotshots' - volgens hem de betere spelers - zitten dan in de andere helft.


Dit schreef Max van der Put van het AD. "Rob Cross heeft het daar wel heel makkelijk", zou Van Gerwen boos gezegd hebben tegen hem na zijn prima pot tegen Adrian Lewis in de 4e ronde. "Het komt allemaal omdat Gary Anderson en Raymond (van Barneveld) aan zo weinig toernooien meedoen. Daardoor staan ze lager op de wereldranglijst dan dat ze waard zijn. En daardoor krijg je zo’n raar speelschema."

Vierkant rooster
De Brabander zei tegen het medium dat het voor geen figuurlijke meter klopt. "Nu zit alles bij elkaar. Kijk ook naar het kwart van Benito van de Pas. Hij werkt er hard voor, hoor. Maar daar staan toch andere jongens dan die ik tegenover me krijg." De route naar zijn 3e wereldtitel loopt nu via Ryan Joyce en vermoedelijk daarna Gary Anderson en Rob Cross, de nummers 4 en 2 van de wereldranglijst.

"Ik kijk uit naar een partij tegen Gary Anderson. Hij heeft een goed track-record tegen mij, maar dat zegt me nu niks. Hij mag blij zijn dat hij nog in het toernooi zit."

Begin van het gebed zonder end
En met Barney heeft Van Gerwen weinig mededogen. "Ik heb een paar keer tegen hem gezegd dat het verstandig zou zijn om meer toernooien te spelen. Hij deed het niet en de gevolgen zijn niet misselijk. Hij zakt nu enorm ver weg op de wereldranglijst. Dit kan goed zijn laatste WK zijn geweest."