Van Gerwen en Van Barneveld genieten van Ahoy: ‘Moest m’n tranen inhouden’

12 mei 2016

ANP

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben genoten tijdens de Premier League of Darts in Ahoy. Dat zeiden beide darters voor de camera's van RTL.

"Dit was fantastisch! Het geluid wat hieruit kwam, dat heb ik nog nooit meegemaakt", sprak Van Gerwen met een brede grijns.

Barney
Van Barneveld stond er wel iets anders in, maar heeft desondanks toch genoten. "Voor mij was er weinig te halen. Michael kon nog eerste worden, maar ik zou op mijn zevende plek blijven. Dan heb je toch een andere voorbereiding. Maar als je dan staat in te gooien en iedereen ziet binnenkomen in het oranje, is dat heel mooi. Toen ik uiteindelijk op het podium stond, stond ik naar lucht te happen."

Ongemakkelijk
"We wisten dat het grandioos zou worden. En dan zie je die mensen staan. Toen ik naar de walk-on liep, werd ik zelfs wat benauwd en moest ik mijn tranen inhouden. Dat was heel ongemakkelijk voor me. Het is dan des te mooier als je zo weet te winnen. Fantastisch om dit als darter zijnde aan Nederland te geven", besloot Mighty Mike.