Van Gerwen kijkt niet uit naar duel met ‘opa’ Barney

29 december 2015

ProShots

Michael van Gerwen ziet de ontmoeting van dinsdagavond met Raymond van Barneveld in de derde ronde van het WK darts in Londen niet anders dan zijn andere wedstrijden. "We hebben inmiddels al zo vaak tegen elkaar gegooid, er is niks speciaals meer aan", aldus de nummer 1 van de wereldranglijst.

Van Gerwen (26) heeft Van Barneveld (48) nooit als zijn mentor gezien tijdens zijn opmars naar de absolute top. En ook niet als voorbeeld. "Voordat ik zelf serieus ging darten, keek ik nooit naar darts op tv. Dan ging ik liever zelf gooien." 'Mighty Mike' hoopt in de partij tegen Barney hetzelfde niveau te halen als in zijn vorige wedstrijd, tegen Darren Webster (4-0). "Als ik dat doe, dan zal ik wel winnen", voorspelde Van Gerwen aan de vooravond van het Nederlandse onderonsje.

Van Gerwen heeft al vaak laten zien dat hij genadeloos kan zijn. Op het dartbord en ook in interviews. Hij haalde zijn schouders op toen hem werd gevraagd wat hij er van vond dat Raymond van Barneveld opa was geworden. ,,Dat maakt voor mij niks uit. Dan moet ik nu dus van opa winnen.''

Eerdere ontmoetingen
Van Barneveld en Van Gerwen stonden tot dusverre 38 keer tegenover elkaar. Van die partijen won Van Gerwen er 23, Van Barneveld 15.

Ook de drie andere Nederlanders die nog in het toernooi zitten, komen dinsdag in actie. Jelle Klaasen nog in de tweede ronde, Vincent van der Voort en Benito van de Pas in de derde ronde.