Van Gerwen over nominaties: ‘Als Max er al niet bij zit, gaat er iets niet goed’

4 december 2018

Het is een beetje de tijd van het jaar dat Nederland graag discussieert en dus barst de discussie weer los over de nominaties voor Sportman van het Jaar. Michael van Gerwen is verdacht vaak een onderwerp in die discussie. Terwijl hij nog nooit genomineerd werd. En daar heeft hij zelf schijt aan.


Toch snapt ook Van Gerwen, die niet eens op de longlist van 17 namen stond, weinig van de verkiezing. "Als Max (Verstappen, red) er al niet bij zit, dan gaat er iets niet goed. Ik vind die gozer fenomenaal. De plank wordt een beetje misgeslagen", zegt de darter tegen de NOS.

'Benieuwd naar de reden'
Dat Van Gerwen ondanks zijn talloze prijzen ook dit jaar niet eens in de buurt komt van een nominatie, maakt hem zelf niet veel uit. "Ze zullen er wel een goede reden voor hebben, al ben ik nu wel benieuwd wat dit jaar de reden bij Max Verstappen is..."

Overigens werd Verstappen in 2016 wel verkozen tot Sportman van het Jaar. Dit jaar zijn Kjeld Nuis, Jeffrey Herlings en Epke Zonderland genomineerd. Verstappen stond wel op de longlist.