Van Gerwen schrijft tweede prijs van 2016 op zijn naam

6 februari 2016

Michael van Gerwen heeft na The Masters van vorige maand ook zijn tweede toernooi in 2016 gewonnen. Dit keer schreef de Nederlander de tweede UK Open op zijn naam door in de finale met 6-4 te winnen van Alan Norris. Daarmee heeft hij de nederlaag in de Premier League van afgelopen donderdag uitstekend weggepoetst.

De UK Open kent zes kwalificatietoernooien waar zo'n honderd spelers zich plaatsen voor de UK Open Finals via de UK Open Order of Merit. Aan deze toernooien doen ook 32 amateurs mee die zich hebben geplaatst via de Amateur Qualifiers. Gisteren werd het eerste toernooi gewonnen door Adrian Lewis, die in de finale Phil Taylor met 6-1 versloeg.

Zegekar Van Gerwen
Vandaag was het dus de beurt aan onze kale sloopkogel uit Gemonde. Van Gerwen won achtereenvolgens van Matt Padgett (6-0), Joe Murnan (6-0), Arron Monk (6-1), Benito van de Pas (6-0), Adrian Lewis (6-1) en Simon Whitlock (6-4). In de finale trof Van Gerwen de verrassing van afgelopen WK; Alan Norris. De darter uit Brabant won de finale met 6-4.

Leuk 'bedragje'
Naast een trofee won Van Gerwen ook nog eens 10.000 pond prijzengeld (omgerekend zo'n 13.000 euro).