Van Gerwen met Wattimena naar wereldbeker: ‘Zuur voor Barney’

22 mei 2019

LAWRENCE LUSTIG

Michael van Gerwen wil begin juni zijn titel bij de wereldbeker voor landenteams verdedigen. Dat doet hij niet samen met zijn vaste duopartner Raymond van Barneveld. Hij is gepasseerd door de PDC: Jermaine Wattimena heeft een hogere ranking.


,,Dat is niet altijd even leuk”, reageert Michael van Gerwen vanuit Londen tegen het AD. ,,Raymond had verwacht dat hij met mij mocht gaan spelen, maar ik denk dat die jongen het heeft verdiend. Raymond heeft afgelopen jaar ook niet goed gepresteerd. Dan worden er weleens andere keuzes gemaakt.”

Barney is een winnaar
Afgelopen weekend had Mighty Mike het er bij de Players Championships in Barnsley uitgebreid over met Van Barneveld, die op de wereldranglijst is weggezakt. Wattimena staat als beste tweede Nederlander 23ste, Barney 29ste. ,,Natuurlijk wenst Raymond ons in Hamburg het allerbeste, maar ik merk in alles aan hem dat hij een winnaar is. Hij wil erbij zijn, simpel zat.”

PDC bepaalt
De nummer 1 van de wereld had geen hand in de samenstelling voor de wereldbeker, dat is aan organisator PDC. Van Gerwen: ,,Uiteindelijk is het heel simpel; Jermaine heeft het verdiend. Natuurlijk moet hij nog grote stappen maken, maar ik hoop dat ik hem daarbij kan helpen. Ik gun het die jongen, hij moet hij ook een kans krijgen. Dat het dan ten koste van Raymond gaat, is heel zuur voor hem.”