Kerst Van Barneveld in teken van WK darts

23 december 2014

VI-Images
Kerst Van Barneveld in teken van WK darts

LONDEN – Raymond van Barneveld haalde maandagavond op overtuigende wijze de 2e ronde van het WK darts. De Hagenaar versloeg Rowby-John Rodriguez met 3-0.

“Je wilt winnen, zodat je met een goed gevoel terug gaat naar huis en kerst te vieren met de familie”, zei Van Barneveld tegenover De Telegraaf. “Je wil niet met kerst thuiszitten na een nederlaag.”

Bril
De 5-voudig wereldkampioen gooide maandagavond weer eens zonder bril. “Ik heb in 3 toernooien geprobeerd met een bril te spelen. En ik heb me er nooit comfortabel mee gevoeld.”

‘Barney’ speelde een paar weken met een bril, omdat zijn ogen door zijn suikerziekte achteruit gingen. “Het zicht is fantastisch, het is alsof je in HD speelt. Maar vanavond heb ik finishes van 167 en 170 gegooid zonder bril en ik voel me geweldig.”

Kerst
Tijd om aan het kerstdiner rustig te genieten van die finishes is er niet bij voor de 5-voudig wereldkampioen. “Ik vlieg dinsdag terug naar huis en neem 1e kerstdag vrij. Maar daarna is het gewoon weer uren maken op het trainingsbord. Dit is hét grote toernooi dat iedereen wil winnen, dus er is geen tijd voor rust.”

Barney komt maandagmiddag weer in actie. Dan staat hij tegenover Jamie Caven.