Max Hopp verslaat Dave Chisnall in zinderende 1e ronde World Matchplay (video’s)

21 juli 2019

Lawrence Lustig/PDC

Max Hopp zit in de 2e ronde van de World Matchplay 2019! In Blackpool versloeg hij na een geweldig potje darts Dave Chisnall met 11-9.


De partij tussen het Duitse talent en de Engelsman begon voortvarend. Beide heren braken elkaar meteen heen en terug en de wedstrijd was meteen voor het echie begonnen. Na een heerlijke 12-darter (zie video) wist Hopp Chisnall opnieuw te breken: 3-2.

Hopp even in galop
Met een gemiddelde van ruim boven de 100 ging Hopp vrolijk verder, maar Chisnall liet hem niet zomaar gaan. Hij brak Hopp terug tot 3-3 waarna de legs met de heren meegingen en het 4-4 stond. Toen zette Chisnall met 5 keer 180 de turbo aan en liep uit naar 7-4.

Zinderend slot
Hopp behield vervolgens zijn eigen leg en zorgde daarna voor een nieuwe break: 7-6! Een leg later, op Hopps beurt dus, stond het 7-7 en ging de partij weer alle kanten op. Althans, dat dacht men. Hopp brak Chisnall opnieuw voor 8-7 om vervolgens weer terug te worden gebroken.

Chizzy hield vervolgens zijn eigen leg (9-8) en had toen nog maar 1 leg nog voor de zege. Chisnall opende de 18e leg met een 180 om er vervolgens nog 1 te gooien! Zijn 3e beurt was ruk, de 4e ook en Hopp kwam op 9-9:

End goed
In de tie-break maakten Chisnall en Hopp vervolgens tal van fouten. Chisnall miste een aantal matchdarts op de dubbels en Hopp profiteerde: 10-9. Daarna deed Hopp wat hij moest doen, ook omdat Chisnall opnieuw een dubbel miste, en gooide de wedstrijd uit: 11-9.