Michael van Gerwen vindt onlinetoernooien geen hol aan

26 april 2020

BSR

Michael van Gerwen zagen we niet in actie bij het virtuele PDC-toernooi Darts at Home en de Brabander doet ook al niet mee aan de PDC Home Tour. 's Werelds nummer 1 heeft allerlei mooie redenen voor zijn afwezigheid, maar in de basis is er maar 1 reden: hij vindt er geen hol aan.


"Ik heb een jong kind, een baby en 3 honden. Ik kan moeilijk tegen iedereen zeggen dat ze het huis uit moeten of dat ze 3 uur hun klep moeten houden", verklaart Mighty Mike aan Dartsnieuws.

Groepsfase
Het klinkt een beetje als een smoes. De deur kan tenslotte op slot en met zijn budget kan er ook wel een kindermeisje vanaf. MvG vindt dat online gepruts simpelweg niet zo leuk. Ook bevalt de opzet van de PDC Home Tour hem niet, met een groepsfase en daarna een hele lange pauze voordat een darter weer in actie moet komen.

Titel
Wat hem betreft had de PDC voor een knock-outvariant gekozen, een soort online Pro Tour-toernooi. "Als je wint ga je door en anders lig je eruit. Dat toernooi kan je dan over 2 weken spreiden. Ik ben een winnaar en wil niet 2 avonden voor spek en bonen meespelen. Het prijzengeld interesseert me niets, maar ik wil dat er een titel op staat."