Nathan Aspinall gaat na matige halve finale proberen om Nederlands feestje te verpesten

17 september 2023

PDC
aspinall-finale-in-amsterdam-van-gerwen

Nathan Aspinall won 2 maanden geleden de World Matchplay en is nog steeds in topvorm. 'The Asp' haalde in Amsterdam de finale van de World Series of Darts Finals door Peter Wright te verslaan met 11-9. Aspinall neemt het later op de zondagavond op tegen Michael van Gerwen in de finale en zal dus een Nederlands feestje willen verpesten. Dan moet het wel een stuk beter.


Waar Van Gerwen en Luke Humphries er in de 1e halve finale een geweldig gevecht van maakten, waren Aspinall en Wright vooral heel erg wisselvallig. Aspinall begon wel iets beter en stond al snel met 6-2 voor. Wright knokte zich terug en kreeg bij een 10-9-achterstand zelfs 4 pijlen om een beslissende 11e leg af te dwingen, maar pakte die kans niet.

3e tv-titel
Aspinall won in juli de World Matchplay door in de finale van Jonny Clayton te verslaan. De Engelsman won in 2019 al eens de UK Open. Hij kan in Amsterdam dus zijn 3e tv-toernooi winnen. Aspinall en Van Gerwen speelden ooit 1 grote finale tegen elkaar. Dat was vorig jaar in de finale van de World Grand Prix en toen won MvG met 5-3 in sets.