Van Peer overwint dartritis en plaatst zich op sensationele wijze voor de volgende ronde (video)

13 november 2017

Lawrence Lustig/PDC

Berry van Peer heeft het toch geflikt. De Nederlander van wie het verhaal over de dartritis inmiddels bekend is, moest winnen van Cameron Menzies om de volgende ronde te halen van de Grand Slam of Darts. Wat volgde was een tenenkrommend spannende wedstrijd, maar Van Peer trok aan het langste eind: 5-4.


Meteen een break
De 1ste pijl vloog er als een malle in bij Van Peer. Waar we in de vorige 2 wedstrijden steeds zagen dat juist die 1ste pijl maar niet richting het borde wilde, leek hij daar vanavond bijna geen last meer van te hebben. Van Peer begon ijzersterk en plaatste meteen een break Menzien:1-0. De Schot herpakte zich wel meteen door terug te breken en zijn eigen leg weer te houden.

Voorsprong
Om nu meteen te zeggen dat Van Peer genezen is van de dartritis, gaat misschien iets te snel. Je zag nog steeds dat hij voor iedere beurt zijn tijd neemt, maar het liep allemaal veel soepeler voor de Nederlander. Scorend kon het wat sterker, maar op bepalende momenten was hij de spanning vaak de baas. Op 2-2 in legs plaatste hij weer een break en pakte hij zomaar een 3-2 voorsprong. Daarna hield hij zijn eigen leg en stond hij snel 4-2. Nog 1 leg nodig om de volgende ronde te halen.

Zand in de motor
Het geloof zakte Menzies ondertussen in de schoenen. Na een slechte openingsbeurt in zijn eigen leg, ging Van Peer snoeihard door. Hij kreeg 2 wedstrijdpijlen, maar wist de dubbel-8 en vervolgens de dubbel-4 niet te vinden waardoor Menzies toch terugkwam tot 4-3. Dus mocht Van Peer het in zijn eigen leg proberen, maar er zat een beetje zand in de motor. Menzies scoorde ook niet best, maar kwam toch terug tot 4-4 en dus kwam er een allesbeslissende leg.

Ongekende climax
Voor de start van de laatste leg gaf Menzies een sportieve knuffel aan Van Peer, mooi gebaar van de Schot. Het was een gigantisch spannende leg waarin Menzies 6 wedstrijdpijlen op rij miste. De spanning bleef zich maar opbouwen tot Berry op de dubbel-10 de wedstrijd uitgooide. Het voelde alsof er een enorme last van zijn schouders viel want de tranen liepen over de wangen van Van Peer. Maar we zien hem wel terug in de volgende ronde. Klasse Berry!