Darter Rob Cross verslaat ‘rode’ Peter Wright in Liverpool ⚡

11 april 2019

PDC / LAWRENCE LUSTIG

Darter Rob Cross heeft Peter Wright verslagen. De koploper van de Premier League won op avond 11 met 8-5 van Peter Wright. Het was de eerste partij van de avond in Liverpool.


Cross maakte zijn favorietenrol voor dit duel waar tegen de man die in Liverpool met een rode hanenkam speelde. Toch verweerde Wright zich aardig. Cross incasseerde dit seizoen nog in geen enkele gewonnen wedstrijd meer dan 4 legs. Dus dat was wel de verdienste van Wright. Maar vooral de 140-finish waardoor Cross op 2-0 voorsprong kwam, was heerlijk. Het was meteen een belangrijke break en een mentale tik.
Pas in de 4de leg liet Wright van zich horen. Dat was in een leg waarin hij nog 3 perfecte pijlen nodig had voor een 9-darter. Wright miste de eerste triple 20 al, waardoor dat feestje niet doorging. Wel kwam hij terug tot 3-1 en later tot 4-2.

Break terug
Hoewel Rob Cross in vorm was (zie video hierboven), moest hij toch een break terug incasseren (6-3). Wright wam daarna in zijn eigen leg terug tot 6-4. Daarna harkte Cross de wedstrijd binnen: 8-5.

Bekijk hier het volledige programma van avond 11 in Liverpool.