Van der Voort met pijn en moeite naar kwartfinale

18:24, 30-12-2014 / Laatste Update: 14:40, 13-12-2023

LONDEN – Vincent van der Voort blijft ondanks zijn rugblessure goed presteren op het WK darts. De Nederlander plaatste zich dinsdagmiddag voor de kwartfinale door met 4-2 te winnen van Dean Winstanley.

Daarmee evenaart Van der Voort zijn beste prestatie op een WK. Zowel in 2005 (BDO) als 2011 (PDC) bereikte hij ook de kwartfinale.

Razendsnel
Van der Voort speelde 2 jaar geleden ook al tegen Winstanley op het WK. Toen was de Nederlander met 4-2 te sterk. Winstanley gooide in die partij wel zijn enige 9-darter.

Fast Vinnie ging dinsdag razendsnel uit de startblokken. De darter uit Purmerend haalde de eerste 2 sets binnen met 2 keer 3-0. Daarna kwam ook Winstanley op gang. De Engelsman knokte zich met dank aan 2 mooie finishes terug in de wedstrijd. Winstanley trok daardoor de 3e set met 3-2 naar zich toe.

Pijn en moeite
Ook in de 4e set gaf Winstanley goed partij, maar ditmaal was Van der Voort te sterk. De Dutch Destroyer vocht zich naar een 3-2 zege en daarmee een 3-1 voorsprong in sets. Die marge kon Van der Voort niet vasthouden. Met 3-1 pakte Winstanley de 5e set.

In de 6e sleepte Van der Voort met pijn en moeite de zege over de streep. Hij boog een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Van der Voort komt Phil Taylor of Kim Huybrechts tegen in de kwartfinale.